Billige fotografer skal man holde sig fra

Efter jeg skrev posten, at jeg ville hjælpe folk, der ønsker at være fotograf, har jeg været så utrolig mange gode e-mails, at jeg troede, jeg ville besvare nogle af dem her. På den måde kan andre, som måske ikke har stillet netop dette spørgsmål, måske også få noget ud af de svar, jeg gav. Selv om jeg har modtaget mange e-mails, er jeg stadig glad for at kunne hjælpe, og det er kun for at kontakte mig, hvis du føler, jeg kan hjælpe med spørgsmål.

Billige fotografer skal man holde sig fra

Ekspert i fotografering i Vestjylland?

Jeg ved absolut ikke alt, jeg er på ingen måde nogen ekspert. Men jeg har lært lidt undervejs, og jeg er glad for at dele, hvad jeg ved.
Jeg har ikke noget klart svar, og de svar, Jeg giver, er blot mine egne meninger og tanker, og det er yderst usandsynligt, at mine svar er de eneste rigtige. 😉
Det er kun ment som en lille hjælp på vejen, hvis du mener, jeg kan hjælpe med noget.
De bedste svar du kan finde på egen hånd 🙂

Mugge Spørger:
… bare tanken om at være i stand til at tage billeder som et job giver mig kuldegysninger! Jeg sidder på kanten til at spille, men det bringer mange spørgsmål og tvivl med sig!

Vi har fotograferet i byerne i Vestjylland:

Jeg vil sige, at hvis du virkelig ønsker at blive fotograf, så gør tre ting.

  1. Find ud af, hvorfor du vil have den. Hvad er det, der gør, at det er, hvad du virkelig ønsker, der gør dig lidenskabelig omkring denne profession. Det er vigtigt at have skrevet ned og huske, når modgang kommer. Men husk på, at modgang virkelig er en bedrift i camouflage 🙂
  2. Find ud af, hvad du vil. Det er meget vigtigt at specialisere sig i en ting på markedet i dag. Det tror jeg i hvert fald. Der vil sikkert være meget mere af det på et tidspunkt, så lad os starte nu. Du kan ikke være specialist i alt. Kunderne skal manøvrere i en jungle af fotografer, og så er det lettere at blive husket, hvis man står for en ting, isdetetet for 1000 forskellige ting.
  3. Sådan. Lav en plan, hvordan vil du gå videre, hvad du har brug for, hvor mange penge du skal spare op, hvilke skridt du skal tage, hvilke prioriteter osv. Og begynd småt, og lad det langsomt, men sikkert blive en større forretning.

Gør, hvad der er rigtigt og rigtigt, vær ærlig og oprigtig

Gør, hvad der er rigtigt og rigtigt, vær ærlig og oprigtig og gør alt, hvad du kan for dine kunder. Jeg tror på god karma, og at du vil høste, hvad du sår. Gør mod andre, som du vil have andre til at gøre mod dig. Der er måske klicheer til at nævne disse udtryk, men det er virkelig sandt. Især i en serviceindustri som denne. Behandl dine kunder, som du selv vil blive behandlet som en kunde. Det er meget vigtigere end gode billeder. At du kan fotografere, er en selvfølge, når du kalder dig selv fotograf. Det er ikke en selvfølge, hvordan du er som person og imod andre mennesker.

bryllupsbillederne

Slamhatten Spørger::
…Jeg er kun 3 måneder fra et emnebrev. Så i juni stod jeg endelig på mine egne ben og freelance stod på tapetet. En tanke, der både er befriende, men samtidig også lidt skræmmende! Min plan er, at du skal satse meget på bryllupsbillederne..

Tillykke med det for at satse på, hvad du virkelig ønsker og interesserer dig! Ikke alle tør. Vi har det eneste liv (i det mindste bedst at gå ud fra det og i stedet leve et andet liv, hvis det skulle bevise, at det faktisk er at tale om mere), og derfor er det lige så godt at bruge det til et have, der bedst kan lide det. Det eneste, vi skal frygte, er frygten selv. Franklin D. sagde Roosevelt en gang. Og jeg tror stadig, det er sandt.

fotografi

Så stor, at du vil satse på fotografi hele dagen, og det vil sikkert falde dig naturligt, som du er journalist. Så er det også mere intuitivt at fange det, der sker, end at styre situationen for at skabe det, der sker. Det er fedt, at du går op i fotografi og begynder som fotograf. Det kan du sikkert også. Hvis du selv tror på det!

Bunkepul spørger:
Jeg føler ofte, at det er vanskeligt at rose mine tjenester. Har du nogen tips?

Ja, det er svært at rose sine tjenester, for det er svært at rose sig selv. Det er lidt uvant, det er du ikke vant til at sige, og så meget er jeg værd, og derfor koster det så meget at bruge mig som fotograf. Jeg mener, at det er meget vigtigt at skelne mellem, hvad man føler, at man er værd, og hvad de faktisk er værd. Jeg begik den fejl, da jeg startede, satte mig selv for lavt, fordi prisen var et direkte udtryk for, hvad jeg selv følte, at jeg var værd. Og den er normalt alt for lille, især når man er helt ny.

Men selv om man er helt ny, har man stadig det arbejde, man gør, en værdi, og hvis man rent faktisk skal køre professionelt som fotograf, er man naturligvis helt afhængig af at have høje nok priser. Derfor er det lettest at have et fuldstændig logisk forhold til det. Det er det mest talende om matematik. Hvor højt skal man have, for at det kan gå rundt? Det er meget højere, end du sandsynligvis tror. Organssisjonen professionelle fotografer fra Amerika har lavet en grundig undersøgelse, hvor de har fundet ud af, at den gennemsnitlige bryllupsfotograf-firmaet bliver nødt til at tage kr. 29 000 (5000$) pr. bryllup, kun for at kunne gå i nul, ikke i minus.

bryllupskagen

Vi har fotograferet i byerne i Vestjylland:

Det koster så meget mere at arbejde som bryllupsfotograf, end du tror

Det koster så meget mere at arbejde som bryllupsfotograf, end du tror, og de fleste er ret sikre på, at tjuenitusen-penge til en dags arbejde lyder meget. Det er det bestemt også! Jeg er enig. Men den pris er ikke for en dags arbejde. Den rigtige bryllupsdag er den dag, de fleste ser fotografen på arbejdet, de ser ikke resten. De ser ikke otte til fire dage i flere uger efter med redigering og billedbehandling. De ser ikke arbeidsagene hele resten af året med kontaktledelse, kundemøter, hundredtusindvis af dollars i utstyrsinvestinger, forsikring, levelandringinger osv.. Og så skulle fotografen måske også have løn for mad på bordet. Derfor er det så meget vigtigt, at de roser dem selv ordentligt lige fra begyndelsen og ikke underpriser deres tjenesteydelser.Husk, at det er en professionel service, du sælger, ikke kun et billedprodukt.

Og her er en god historie, jeg har hørt et sted, og det er et godt eksempel på at rose sig selv i forhold til, hvad man faktisk er værd.

I Paris. En dame går langs en lille gade, mens hun ser Picasso tegne ved en fortovskant. Kvinden spørger Picasso, om han ikke kan portrættere hende. Picasso accepterede missionen. Om få minutter var Portetten klar: en original Picasso.

“Og hvad skylder jeg dig” spurgte hun. “Fem tusind Franc” svarede han.
“Men det tog dig kun tre minutter “” sagde hun høfligt igen.

2 kommentarer til “Billige fotografer skal man holde sig fra”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.