Fotodokumentar i Østjylland

En Fotodokumentar i Østjylland – I dag er det lørdag, og jeg er ude og dokumenterer brylluppet i Østjylland, men det er også bruge for mig, så når jeg har afsluttet en post for i dag på forhånd, selvfølgelig!

Jeg er så heldig, at jeg ofte får spørgsmål fra andre fotografer og fotoentusiaster om fotolaterte ting (at tænke på, at det lykkedes mig at nævne fotoet 3 gange i samme sætning.

Nej, 4. og jeg tror, jeg er netopp heldig, fordi jeg ofte også kan besvare disse spørgsmål og være til hjælp! Jeg er meget glad for, at den viden, jeg har erhvervet, kan være til gavn for andre mennesker! Derfor er det kun for at sende mig en e-mail, opkald eller skrive et brev med konvolut, vokssegl og sende det af med kurer eller brevdue, hvis de tror, at jeg måske kan svare på noget, som de undrer dem over, når det drejer sig om billeder. Eller andre genrer, hvis de føler for det 🙂

Fotodokumentar i Østjylland

Herunder nogle af de byer i Østjylland vi har fotograferet i:

Her kommer Del 1 af ofte besvarede, gode spørgsmål:

Jeg synes, du har sådan et fint lys på dine billeder, Hvordan får du det?

Hej, og mange tak for det! Jeg tror, det skyldes, at jeg som de fleste andre fotografer aktivt leder efter godt lys. Når jeg siger pænt lys, betyder det ikke meget eller lidt lys, men lysets kvalitet. Jeg elsker blødt aftenlys. farverne er naturligvis forskellige i sådan et lys, men også fordi det har en anden tilgang end Dagslys.

Dagslys med masser af skyer er som en enorm blød boks lige over hovedet på personen, og selv om den er blød, er resultaterne ofte hårde, fordi lyset for det meste kommer ovenfra.

Med aftenlys eller morgenlys kommer lyset fra en vinkel og ser mere naturligt ud, tror jeg. Indendørs, især i kirker, leder jeg efter steder, hvor naturligt lys kommer ind gennem vinduerne, og udendørs prøver jeg at finde den såkaldte åbne skygge. Steder, hvor lyset kommer direkte fra solen, men hvor himlen gør arbejdet for at lyse op i ansigtet. Hvis det f.eks. er en julidag med fuldstændig blå himmel og superstert direkte sollys (som i sig selv kan være ret stilfuldt, hvis man bruger den til deres fordel og dermed giver den et formål), finder jeg en mur eller en stor bygning, der giver masser af skygge, og blikket på personens ansigt og kigger efter den vinkel, der tillader lyset, vil være fint.

Hvilket udstyr bruger du?

Jeg bruger 2 Pc ‘ er. Canon 5D, mark II, med 24mm 1.4 på den ene og 50mm 1.2 på den anden. Denne opsætning virker for 90% af de situationer jeg befinder mig i, fordi jeg har en reportasjestil i den måde jeg skyder på, og det giver mig ekstra sikkerhed hvis der sker noget med et af kameraerne for altid at have en backup på mig.

Ellers har jeg 16-35 2,8, 70-200 er 2,8 og 85mm 1,2 mkII. Jeg bruger terninger for at undgå at løfte skuldrene, så kameraerne ikke glider af. De anbefales virkelig! Eller brug af isandisk ekstreme III-og IV-kort, b + v beskyttelsesfiltre og masser af batterier.

Bruger du aldrig flash?

Hvis det er muligt, bruger jeg naturligt lys. Mest fordi jeg tror, det bliver det fineste, mest naturlige, mest autentiske i forhold til situationen, fanger stemningen, som det var, og fordi jeg tror, at et flash vil påvirke situationen for meget. Især i en kirke. Der er situationer, hvor jeg bliver nødt til at bruge flash, hvor F 1.2 og ISO 6400 er ikke nok, og når jeg (en smule modvilligt, hehe) på en 580ex II. Men så er det så godt som nul lys, før jeg bringe det ud.

Jeg vil også være fotograf. har du nogen tips om, hvordan jeg skal gå videre?

Det er så rart, at du også vil være fotograf, for jeg synes, jeg er fantastisk, og hvis du er motiveret, synes jeg, du skal gøre det! Hvis det er noget, du virkelig ønsker, at du har bestemet dig, og at du er villig til at arbejde hårdt for det, så tror jeg, at der er 3 skridt til at blive professionel fotograf.

Trin 1, Hvorfor. Find ud af, hvorfor du vil være professionel fotograf, hvad det vil gøre for andre, hvad det vil gøre for dig selv, og hvorfor du skal bruge tid, kræfter og energi på det. Det vil være vigtigt for dig selv, når det bliver svært, svært og udfordrende. Ikke at der er noget galt i, at der kan være sådan en ting, men så er det okay at gå tilbage til kernen af, hvad du gør, og være i stand til at tænke, at “ja, lige nu er det meget vanskeligt og hårdt, men jeg ved, at jeg vil gøre dette, fordi…”

Trin 2, Sådan. Tilføj en klar og klar strategi for, hvad dit mål er, og hvordan dette mål skal nås. Prøv at være så rationel og realistisk som muligt og læs og lær så meget som muligt af alt, der har at gøre med fotoet og at være fotograf. Jo mere erfaring og viden du får, jo bedre. Tag en masse billeder af venner og familie og opbygge en portefølje. Afhængigt af, hvilken genre af foto, du ønsker at arbejde i, så kan du f.ex freelance for en lille lokal avis, eller tage nogle billeder i dit nabolag af mennesker, du kender. Jo mere man taler om tidligere værker, jo bedre.

Trin 3, Hvilket. Hvilken genre vil du arbejde i, hvad er dit speciale, hvad er din niche? Efterhånden som flere og flere fotografer dukker op, er det vigtigt at specialisere sig, at stå for noget særligt. Ikke at der er noget galt i at være generalist og gøre alt, hvad der er muligt, men det er altid vigtigt at skille sig ud fra mængden. Det handler om alle brancher, og foto er ingen undtagelse.

Der er en række andre punkter, som er vigtige, det er kun for at sende mig et lille budskab, hvis de ønsker, at jeg skal hjælpe dem lidt!

Jeg er bare glad for at hjælpe, der var ingen, der hjalp mig, da jeg startede, så jeg har altid tænkt med mig selv, at hvis jeg nogensinde kunne blive professionel fotograf, så skulle jeg i det mindste hjælpe andre, der også ønsker at være der!

Herunder nogle af de byer i Østjylland vi har jobbet i:

Må jeg være din assistent en dag og se, hvordan du arbejder?

Jeg får dette spørgsmål ret ofte, og jeg vil først og fremmest sige, at jeg er meget smigret over, at folk virkelig ønsker at være sammen med mig på arbejdet for at se, hvordan jeg udfører mit arbejde.

Må jeg også se, hvordan du arbejder?

hehe.. Men ja, jeg har ikke noget imod det i udgangspunktet, og jeg synes, det har været meget rart de gange, jeg har haft med nogen! I år tager jeg ikke flere med, men jeg tænker på, hvordan jeg kan gøre det næste år. Det vigtigste for mig, når jeg skyder, er mine kunder og påvirker ikke situationen mærkbart. Det er især vigtigt, hvis jeg har en assistent, og så må jeg finde en måde at gøre det på, så den kan have det med en assistent, ikke ændrer dynamikken blandt folk og øjeblikke, jeg fotograferer på nogen måde. Jeg siger til, når jeg finder ud af det. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.